فشارخون چیست ؟
فشارخون نیرویی است که خون هنگام چرخیدن در بدن شما به سرخرگهایی که دارای خون تمیز هستندوارد می کند. وقتی رگ ها تنگ یا سفت می شوند این نیرو افزایش پیدا می کند وبه قلب
فشار بیشتری وارد می کند؛ زیرا قلب باید خون را به کل بدن برساند. وقتی این نیروی وارد شده به سرخرگهای شما خیلی افزایش می یابد، گفته می شود شما فشار خون دارید.
معیار فشارخون بالا چیست ؟
فشار خون طبیعی سیستول ( حداکثر از 120 میلی متر جیوه) و فشارخون طبیعی دیاستول (حداقل کمتر 80 از میلی متر جیوه )محسوب می شود. در افراد 18 سال و بالاتر، فشار خون حداکثر
140 میلی متر جیوه و بیشتر و فشارخون حداقل 90میلی متر جیوه و بیشتر، فشار خون فشار خون بالا محسوب می شود.در افراد مبتلا به بیماری قند یا بیماری مزمن کلیه، فشارخون مساوی و یا
بیش از 130/80 میلی متر جیوه فشارخون بالا محسوب میشود.
آیا شما جز افرادی هستید که فشارخون بالا دارید ؟
پایین بودن انرژی
استرس و ناامیدی
کمبودانگیزه
کمبود شور و اشتیاق به زندگی
مشکلات عاطفی ( به راحتی گریه کردن ، زود از کوره در رفتن و غیره )
تغذیه تان را اصلاح کنید :
مصرف غذاهای شور ، گوشت نمک سود شده ،کنسرو،همبرگری، سوسیس و کالباس ،سبزی های کنسرو شده،کراکرها، چیپس، پفک ،خیار شور، ماهی های شور و دودی، سوپ های آماده،
ترشی، آجیل شور و نظایر آن راکاهش دهید.
با توجه به نقش کاهش مصرف چربی در کاهش وزن بدن یک رژیم غذایی با چربی محدود برای پیشگیری وکنترل فشارخون بالا مناسب است . بنابراین روغنهایی با منبع حیوانی مانند
پیه، دمبه، کره باید کمتر مصرف شوند و به جای آنها روغن های گیاهی مایع مانند روغن ذرت ،کلزا و آفتابگردان استفاده شوند.
لازم است به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند (نعناع،مرزه ،ترخون،ریحان و .. ) یا سیر ،لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا وکاهش
مصرف نمک استفاده شود .
در میان وعده ها و بعنوان تنقلات باید به جای مصرف چیپس و پفک ،چوب شور و سایر تنقلات پرنمک،ازمغزها ) بادام، پسته، فندق، گردو از نوع بونداده و کم نمک( ماست کم چرب،ذرت
بدون نمک،میوه ها و سبزی ها استفاده شود.